Видовете рекламни надписи зависят от много фактори. На първо място от желанията и предпочитанията на клиента. На второ къде ще се позиционират. На трето какво ще показват и изразяват и каква ще е цената.
На вас какви рекламни надписи ви харесват?
Основната им задача е да показват с какво се занимавате. Шрифта е от голямо значение. Дизайнерите помагат с креативни идея, но всичко трябва да бъде в рамките на разумното. Само си представете, че ново откриваща се баничарница иска да си направи надписи и използва нещо екзотично. В този случай шрифта трябва да бъде печатен и буквите трябва да се виждат от далече. Няма как да използвате по – завъртян и екстравагантен шрифт за подобни проекти.
Какви са вашите клиенти?
Това е друг основен фактор, който влияе върху избора ви. За нашия пример с баничарницата , знаем че нашите клиенти са предимно хора с ниски и средни доходи. Тези хора бързат да заведат децата си на детска градина и на училище. Нямат време да закусят вкъщи. Минават през близката баничарница и купуват закуски на децата и за тях. Те ще се впечатлят от нещо семпло и изчистено. Рекламни надписи в стил „Студио за красота“ ,няма да им харесат.
Цената е поредния фактор, които е от значение при вашия избор. Трябва да знаете, че сложните, завъртяни и екзотични надписи могат да оскъпят драстично вашата поръчка. За това е добре да се съобразавате с рекламния бюджета, който сте предвидили. Доста често успешните неща са прости.
Още веднъж да споменем, че вашите рекламни надписи зависят от вашата идея, идеята на дизайнера, вашите клиенти и не на последно място от цената на проекта. Всеки ваш проект трябва първо да ви се хареса на вас самите и след това бъдете сигурни , че и вашите клиенти ще го харесат. Бъдете иновативни и в същото време традиционалисти. Намерете златната среда.